In het Spaarne Gasthuis kropen de leerlingen letterlijk in de huid van artsen: ze kregen anatomie, radiologie en opereerden zelf. De kinderen groeien een paar centimeter door de ervaring en geeft hen het vertrouwen dat dit later ook voor hen is weggelegd! Na deze les willen veel kinderen arts worden. Kennen jullie de regel van 5? Je kunt 5 minuten zonder lucht, 5 dagen zonder drinken en 55 dagen zonder eten.

MSD opende een nieuwe en onbekende wereld voor de kinderen. Leerlingen stelden slimme vragen over de ontwikkeling van medicijnen en genoten van de unieke rondleiding in het distributiecentrum. Met natuurlijk veel aandacht voor hygiëne.

Bij Héliomare leerden we hoe mensen de wereld ervaren met hersenschade. En ook welke hulpmiddelen er zijn om de hersenen te trainen. We werkten als fysiotherapeuten en ergonomen.

De gastles over de hersenen van Brein in Beeld zullen de leerlingen niet snel vergeten. Leerlingen overwonnen hun angst, voelden aan kalfshersenen en hebben er zelfs in gesneden! Wist u dat kalfshersenen hetzelfde wegen als anderhalf pak melk?